ITALIENSK OPERA GALA

En festforestilling med et håndplukket program fra de bedste og mest beundrede værker i operahistorien, indrammet af symfoniske intermezzi, og ekstraordinært en ny festouverture komponeret særligt til lejligheden. Den stedse til publikumsfavorit udkårne festkoncert giver de internationale sangere mulighed for at trække på alle registre, og selvfølgelig afsluttes åbningsdagen traditionen tro med et farverigt potpourri af operaens evergreens.
Side om side med erfarne stemmer vil publikum også kunne opleve sangtalenter opdaget i den årlige priskonkurrence, som ved deres særlige kunnen har formået at synge sig igennem nåleøjet. I 2017 kunne festivalen således præsentere en ganske særligt talenteret sopran fra Danmark, for hvis stemme Jeppe N. Jacobsen har tiltænkt en række nye kompositioner.

SKIVE OPERA FESTIVAL KOR & ORKESTER
Dirigent: Waku Nakazawa

Fredag 15. september kl. 19.30

 
 

Hamlet

Klassisk Opera i 4 Akter af J. N. Jacobsen med tekst af I. F. E. Kolonerics.
Tekstbog på dansk kan erhverves før forestillingen.

Baserende på Shakespeares mesterværk behøver »Hamlet« vist ingen introduktion. En musikalsk nyfortolkning af tragedien, som blandt andet omfatter inspiration fra de nordiske sagaers verden, hvorfra den engelske nationaldigter netop fandt stoffet til sin tragedie, hvis dramatiske handling tager sit udgangspunkt ved kongehoffet i Danmark. Den mest omdiskuterede af alle Shakespeares roller, den mest oplyste og filosofiske i sine observationer, hvis hemmelige plan for at hævne sin faders mord igennem skæbnens manuskript bliver til den kronende del af Hamlet-dynastiets grufulde undergang. Skæbnen er sejrherren som sejrer igennem Prins Hamlet, som genopretter den naturlige og guddommelige orden – denne efterfølges af den norske kongesøn på tronen, som hædrer hans ædle minde. Få øjeblikke efter Hamlet-slægtens uddøen for altid, meddeler den norske prins at Rosenkrans og Gyldenstjerne, som forrådte Hamlet, nu er dræbte, og den guddommelige hævn finder således sin fuldkomne afslutning.

I klassisk scenografi
SKIVE OPERA FESTIVAL KOR & ORKESTER
Dirigent: Waku Nakazawa
Instrueret og forfattet af I. F. E. Kolonerics, efter William Shakespeare og Saxo Grammaticus
Musikken er nykomponeret af Kapelmester J. N. Jacobsen


Fredag 21. september 19.30

 
 

BARBEREN FRA SEVILLA

Komisk Opera i 2 Akter af G. Rossini

Rossinis mageløse »Il Barbiere di Siviglia«, der fortæller forhistorien til Mozarts »Le nozze di Figaro«, udfolder sig som en lystig maskerade hvor rænker og intrigespil på herlig vis indvikles i hinanden, i 1700-tallets Spanien. Siden uropførelsen på Teatro Argentina i Rom stormer ustandselig Rossinis vanvittige frisør – Figaro hér! Figaro dér! – som en hvirvelvind over verdens scener med utrætteligt godt humør, som kærlighedens trofaste og ofte lettere uheldige hjælper. Afslutningen på Skive Opera Festival 2018 byder på en perlerække af Rossinis mest elskede melodier, leveret af et cast af stjernestemmer som har høstet bifald og kærlighed verden over.

SKIVE OPERA FESTIVAL KOR & ORKESTER / Dirigent: Waku Nakazawa / Scenebillede: Hendrik Müller & I. F. E. Kolonerics
I klassisk scenografi! Instrueret af I. F. E. Kolonerics.

Søndag 23. september kl. 15:00

 
 

Del dine oplevelser - #kclskive

  GENVEJE            

QUICKLINKS            

SOCIALE MEDIER   

   
NYHEDSBREV
KONTAKT
PRESSE

         
KulturCenter Limfjord | Skyttevej 12, 7800 Skive  | Tlf.: 70 70 14 64 | info@kclimfjord.dk