Historie

Selskabet Skive Idrætshal og Friluftsbad A/S blev stiftet den 18. maj 1965 med det ene formål at bygge et friluftsbad og en idrætshal på initiativ af nogle ihærdige lokale erhvervsfolk, som mente, at Skive skulle have et godt fristed. Skive Kommune havde på det tidspunkt ikke økonomi til at finansiere hele byggeriet. Så selskabet iværksatte derfor en stor folkeindsamling, og Skive Kommune doblede det indsamlede beløb op.
 
Således fik man byggeriet sat på skinner. Friluftsbadet blev indviet i 1967 og idrætshallen det efterfølgende år. Men hurtigt blev man enige om at overdække det store 50 meters bassin med en stor dobbeltsidet, oppustelig bobbel-hal i den kolde periode fra september til maj, så man kunne benytte friluftsbadet hele året. - Men den oppustelige bobbel-hal krævede stor indsats at sætte op og tage ned, hvilket hvert år krævede assistance fra kasernen, som havde al grejet og mandskabet til at løfte opgaven. Og da boblen i perioden fra 1981 til 1988 hele to gange blæste væk i stormvejr, blev tanken om et indendørs badeland sået.

Badeland og Motionscenter

Byggeriet af Skive Badeland blev indledt i 1989 og indviet i august 1990. Det store 50 meters bassin blev bevaret og derudover blev der tilføjet et bølge-bassin, et børnebassin, en spa, et varmtvandsbassin samt en stor rutchebane. Badelandet vakte interesse langt ud over kommunegrænsen og tiltrak borgere fra nabo-kommunerne og ikke mindst turister om sommeren. Desværre måtte byggeriet af motionscenteret spares væk i første omgang, men med hjælp fra Spar Vest Fonden blev byggeriet af motionscenteret i tilknytning til badelandet finansieret i 2002, og indviet i 2003.

Det nye KCL Badeland

Skive Kommune og KCL tog en stor fælles beslutning i efteråret 2013, da et gennemgribende renoveringsprojekt blev vedtaget. I perioden 2014 til 2015 gennemgik KCL Badeland en gennemgribende renovering.

Et helt nyt vandbehandlingsanlæg, moderne 50 meter bassin med nye startskamler, banetove og en helt ny vandrutsjebane. Et stort udvidet varmtvandsbassin, tematiseret børnebassin, med sjove effekter og ikke mindst et stort piratskib. Det nye KCL Badeland blev indviet 31. januar 2015.

      Genveje

     
KulturCenter Limfjord | Skyttevej 12, 7800 Skive  | Tlf.: 70 70 14 64 | info@kclimfjord.dk